Osmanbey Ortaokulu Tarihçesi

Osmanbey Ortaokulu deprem nedeniyle boşaltılan eski okul binasıyla(kent müzesi) özdeşleşmiş bir okuldur. Okulumuz 1926 yılında Simav halkının imecesiyle zamanın Kaymakamı Kara Cavit Bey tarafından yaptırılmıştır.

Okulumuzla birlikte 14 İlkokul o yıllarda İlçemiz ve köylerine yaptırılmıştır.

Yapısı tamamen ahşaptır. Binamız tarihi bina kapsamındadır.

Sobalı olan ısınma sistemi Koruma Derneğince 1985 Yılında kazan dairesi yaptırılarak kömür kaloriferliye dönüştürülmüştür.

1993 Yılı sonunda da Jeotermal ısıtma sistemi ile ısıtılmaya başlanılmıştır.

1997 Yılı içerisinde Okul Müdürü Hüseyin CİHAN ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yüksel OKAN'ın üstün gayretleri sonucu okul bahçemizin üzerinde bulunan 244 metrekarelik bir arsa 7.318.000 TL. ye Belediyemizin düzenlediği 18. Madde sonrası satın alınarak bu arsa üzerinde hazırlanan 16 derslikli beş katlı ek bir bina projesi kısa sürede tamamlanarak 07 Aralık 1999 tarihinde hizmete açılmıştır.

17 Şubat 2009 tarihinde meydana gelen Simav merkezli 5.0 büyüklüğündeki depremde okulun tarihi binası önemli ölçüde hasar gördüğünden eğitim öğretime kapatıldı. Bu tarihten itibaren 1 yıl süreyle öğrencilerin büyük bir kısmı Gülizar Eren İlköğretim Okulu ve Cumhuriyet Lisesi´nde eğitim öğretimlerini sürdürmüşlerdir.

17 şubat 2009 da ki depremde okul binası hasar gördüğünden deprem sonrası değişik okullarda  bir yıl eğitim öğretime devam edilmiştir. Ticaret Meslek Lisesinin kullandığı(şimdi ki Gülizar EREN ilkokulu) Osmanbey İlköğretim Okuluna tahsis edilmiştir. Bu arada güçlendirme yapılmıştır. Güçlendirme bittikten sonra okulumuza tahsis edilen bu binada 2009-2010 eğitim öğretim yılı ikinci kanaat döneminde eğitim öğretime başlamıştır. 19 mayıs 2011 tarihinde ilçemizde meydana gelen deprem sonucunda Simav Cumhuriyet Lisesinin yıkılan binasının yerine Toki tarafından 32 derslikli tip proje okul binası inşa edilmiştir. 2012 yılında geçici teslimatı alınan bu binada 2012-2013 eğitim öğretim yılında 652 sayılı milli eğitim bakanlığı görev ve teşkilatları kanun hükmünde kararname gereği Osmanbey Ortaokulu olarak eğitim öğretime başlamıştır ve şuanda devam etmektedir.

Yayın: 29.11.2018 - Güncelleme: 18.03.2022 09:03 - Görüntülenme: 1109